Jó néhány Szabolcs megyei útszakaszt újítanak fel a következő hetekben

Megosztás

Észak-Kelet-Magyarországon nagyjából 23 kilométernyi autóút újul meg, nagyon rá is fér a megye rendkívül leharcolt állapotban levő útszakaszaira. Apróbb nehézség viszont, hogy van olyan kétszámjegyű út, ahol mindössze 340 métert újítanak fel.

De már ennek is örülni kell, az ígéretek után remélhetőleg most már jön a megvalósítás is. Borsod és Szabolcs megyében az utak többsége rendkívül rossz állapotban, elhanyagoltan várja évek óta a sorsát. Most végre, hosszú évek tétlensége után megmozdul valami.

Bár 2022 óta a megváltozott gazdasági környezet miatt több útfelújítási programot fel kellett függeszteni, ennek ellenére 2023-ban is jelentős, közel 59 milliárd forint értékben újulhatnak meg utak. Eddig több mint 100 kilométernyi út teljes körű, az útalapot, kötő- és kopóréteget is érintő felújítása valósult meg. Ez a szám év végéig a duplájára nőhet a folyamatban lévő beruházásokkal. Ennek egyik fontos eleme, hogy az Építési és Közlekedési Minisztérium nemrég biztosított plusz forrásainak köszönhetően további 14 mellékút összesen több mint 23 kilométernyi szakasza is átfogó felújításon esik át még idén Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

A munkálatok október elején elindultak és még idén több mint 23 kilométernyi útszakaszt érintően be is fejeződnek.” – közölte Nagy Bálint, az Építési és Közlekedési Minisztérium közlekedési államtitkára. A részleteket a Magyar Közút ismertette szerkesztőségünkkel.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye:

MegyeÚtszámÚt neveBeavatkozási hossz (m)

Szabolcs-Szatmár-Bereg36314Tiszalök révhez vezető út440
Szabolcs-Szatmár-Bereg3834Nyíregyháza-Dombrád-Kékcse összekötő út1 037
Szabolcs-Szatmár-Bereg41135Zajta bekötő út1 098
Szabolcs-Szatmár-Bereg36Polgár-Nyíregyháza másodrendű főút340

Kapcsolódó cikkek